Vannkanten i Bergen

Loddefjord – et unikt sted

Snaue ti kilometer vest fra Bergen sentrum finner man Loddefjord, et unikt område som de siste årene har florert i norske medier. Loddefjord er en såkalt drabantby som dukket opp på bykartet tidlig på 70-tallet, og over tyve tusen mennesker kaller området for «sitt». Det siste tiåret har Loddefjord dukket opp i avisene flere ganger, men ikke av samme grunn som så mange andre drabantbyer i Norge. Neida, Loddefjord er ingen ghetto – det er et vakkert, idyllisk område med gode forbindelser til Bergen by og et godt miljø der folk får utvikle seg akkurat slik de ønsker. Her har en rekke kjente artister vokst frem, og i det siste har man til og med snakket om en egen Loddefjord-sound, altså en egen type musikk som stammer herfra. Blant de mest kjente artistene fra Loddefjord finner man John Olav Nilsen & Gjengen, samt Fjorden Baby! og et eget plateselskap kalt 5071. Det firesifrede tallet er nemlig den gamle postnummeret til Loddefjord. Her finner man dessuten det eneste badelandet i Bergen, som vi gjerne vil fortelle mer om.

Vannkanten

Badelandet heter «Vannkanten», og inneholder en rekke fantastiske opplevelser og attraksjoner for hele familien. Det beste med dette badelandet er at store deler er innendørs, altså kan man nyte de ulike, spennende opplevelsene året rundt. Her finner du blant annet den lengste vannsklien i Norge (hele 120 meter), der man får oppleve heftige lyseffekter. Denne vannsklien går dessuten på tid, altså kan man konkurrere med andre besøkende om den beste tiden. Man finner også en rekke andre rutsjebaner og en egen klatrevegg for de mer voksne ungene (samt ordentlige voksne). Badelandet er forresten en del av det store kjøpesenteret Vestkanten, men over ett hundre butikker på rekke og rad. Dermed kan man kombinere en dag i Vannkanten med shopping, trening, bowling og en fullspekket opplevelse på kjøpesenteret.

Duffeklubben

Det er et absolutt must å komme til Vannparken i Loddefjord med ungene. Ikke bare fordi det er så mye moro å gjøre her, men også fordi de må treffe Duffe! Jepp, Vannparken har nemlig en egen maskot som dukker opp i helgene og underholder ungene. Duffe er en vennlig, smilende delfin som både synger, danser og oppvarter ungene. Er barna dine mellom 3 og 10 år gamle, kan de bli med i Duffeklubben – her har de over fire tusen medlemmer å bli kjent med. Duffeklubben er en ekstra grunn til å svømme så ofte som mulig, og med jevne mellomrom vil Duffe spinne sitt spesielle «Duffehjul». Er man heldig, vil man få kule gaver og premier!

Opplevelser

Vannkanten byr på endeløs moro, uansett hvilken aldersgruppe man tilhører og hvor vågal man er i vannet. Blant annet finner du den gedigne BOB-sklien her. Dette er faktisk Norges lengste tunellsklie, og på veien mot bassenget vil du støte på interaktiv underholdning mens du fyker gjennom tunellen. Så har man en kul klatrevegg med sklie på toppen – slik får man et ekstra insentiv til å klatre og komme i form samtidig som man har det gøy. Superbowl, Vestkantsklien, terapibasseng, flere badstuer, boblebad både innendørs og utendørs, samt flere herlige rutsjebaner og stupebrett.

Iskanten

Dersom rutsjebanene, boblebadene, bassengene, badstuene og klatreveggene ikke er nok for å få slite deg (og ungene) ut, er det bare å avslutte dagen med en tur til Iskanten. Ja, du hørte rett. Rett ved Vannkanten finner man også Iskanten, der du og ungene kan stå på skøyter eller prøve deg på curling. Iskanten er åpen hele uken, og tilbyr en egen skøyteskole. Hvorfor ikke lære deg denne sporten? Nordmenn er tross alt legendariske på ski, men skøyter kan vi bli bedre på!