Pirbadet

Trondheim – en magisk by

Hvis du ikke har vært i Trondheim, er det på høy tid at du tar turen til denne eldgamle, flotte byen. Trondheim er så norsk som det kan bli, selv om lokalbefolkningen kanskje vil si at den heller er «trøndersk». Joda, trønderkulturen er meget spesiell og minst like spennende som selve byen, men Trondheim er fortsatt en typisk, gammel, historisk norsk by med et idyllisk sentrum og vennlig befolkning. Trondheim har lenge vært et kulturelt sentrum i Norge, og folk strømmer hit fra både fjernt og nært for å oppleve den magiske atmosfæren på egen hånd. Dessuten må man jo prøve karsk! Det er jo bærre lækkert!

Badekatedralen Pirbadet

Når du går av toget på Trondheim sentralstasjon, har du to veier å gå. De aller fleste går mot Fosenkaia og videre mot det koselige sentrum med sin historiske atmosfære, men hvis du går andre veien kommer du frem til en minst like fantastisk kai. Helt ytterst på denne kaia vil du se et flott, moderne bygg som nesten ligner en bølge kommende opp fra havet. Dette er Pirbadet, også kalt «Badekatedralen» på folkemunne. Hvorfor katedralen? Fordi dette store badelandet er én gigantisk hall der alt er samlet under ett tak. Du vet, ikke ulikt Nidarosdomen i trøndernes hovedstad, den gigantiske katedralen? Pirbadet er et populært sted både blant de nesten to hundre tusen menneskene som bor i Trondheim og blant reisende som vil oppleve ett av de største vannparkene i Norge. Nesten en halv million mennesker kommer hit hvert år, noe som gjør Pirbadet til det mest besøkte i landet! Badelandet brer seg ut over et areal på 15 tusen kvadratmeter, med nesten 3 tusen meters vannoverflate innendørs. På toppen av dette kommer 5 tusen kvadratmeter med glass på utsiden av bygget, som gir hallen et futuristisk utseende. Den ble bygd i 2001 ved hjelp av nesten 300 millioner kroner, så det skulle bare mangle at den så moderne ut!

Attraksjoner

Pirbadet er gigantisk. Både fra utsiden og på innsiden. Det store, åpne området er meget innbydende, og den smarte oppdelingen gjør det enkelt å dele opp aldersgruppene uten å miste kontrollen. På midten finner man kafeen, mens bassengene, skliene, rutsjebanene, boblebadene og badstuene befinner seg i alle kanter av bygget. Her finner du en egen badebutikk med alt du måtte trenge for en fantastisk dag i Pirbadet, og vakker, kunstnerisk utsmykning som skaper god atmosfære. Blant attraksjonene finner man et barnebasseng, bølgebasseng, to helsebad, et idrettsbasseng, en klatrevegg, et stort stupetårn, ungdomsbasseng, undervisningsbasseng og flere sklier for både store og små. Dessuten har man et utebad som åpnes opp om sommeren, og en velværeavdeling der de voksne kan unne seg en liten avstikker fra hverdagen. Altså noe for alle og enhver, uansett alder og interesser.

Trening, helse og kurs

Ser du etter et treningssenter i Trondheim, er 3T i Pirbadet det flotteste du kan finne. Trene hardt mens man skuer ut over fantastiske berg som stikker opp fra havet? Se båtene komme inn til kaia mens du pumper jern? Dette treningsstudioet er virkelig noe utenom det vanlige, takket være den utrolige utsikten fra Pirbadet. Vi har allerede nevnt velværeavdelingen med flere badstuer? På toppen av dette kan du ta svømmekurs både for nybegynnere og erfarne svømmere. Kanskje vil du komme i form? Da kan du melde deg på et kurs i crawl, også kjent som frisvømming. Denne lynraske svømmestilen har blitt veldig populær de siste årene, fordi den fungerer som utmerket trening da den tar i bruk de aller fleste musklene i kroppen samtidig. Pirbadet er stedet for alle og man kan gjerne tilbringe en hel dag her for deretter å ta en taxi hjem (eller tilbake til hotellet) helt utslitt.