Bø i Sommarland

Hvem har vel ikke hørt om Bø i Sommarland? Dette er en av de første store vannparkene i Norge, og har blitt kjent verden rundt siden dess på grunn av de stadige konsertene, festivalene og arrangementene som holdes her. Dette er dessuten en av de mest besøkte attraksjonene blant barn i Norge – rundt to hundre tusen mennesker er innom hvert eneste år, så lenge være tillater. Faktisk så er Bø i Sommarland den største parken av sitt slag i Skandinavia, noe som tiltrekker seg besøkende fra både fjernt og nært. Med beliggenhet i Telemark er det enkelt å ta seg hit fra alle kriker og kroker av Norge, derfor finnes det i bunn og grunn ingen grunn til å ikke besøke Bø i Sommarland. Hvis du har barn, uansett alder, er det et absolutt must å ta dem hit om sommeren – det finnes dessuten ypperlige overnattingsmuligheter i området, så tilbring gjerne en hel helg i Sommarland og la ungene slippe løs all sin energi!

Åpningstider

For vanlige besøkende handler Bø i Sommarland om moro. Om vanvittig moro for hele familien. Om moro som sliter deg ut – folk flest kommer hjem til hotellet eller huset helt utslitt etter en dag i Sommarland. Men på innsiden stilles det store krav til administrasjonen. Bø i Sommarland eies av et spansk selskap som også styrer Tusenfryd, og det er alltid fokus på inntekten. Direktørene skiftes ut stadig vekk når de ikke når opp til målene som settes, dermed har man sett store forandringer gjennom årene. Dette gjelder også åpningstidene. Bø i Sommarland holder åpent fra de første dagene i juni og frem til midten av august – altså har man nesten tre måneder på seg til å gjøre det meste av mulighetene. Som oftest holder Bø i Sommarland åpent fra kl. 10:00 til kl. 19:00 hver dag, men enkelte dager stenger de litt tidligere.

Attraksjoner

Bø i Sommarland har noe for alle og enhver – uansett om du er glad i rolige attraksjoner eller ønsker å kjenne adrenalinet pumpe fra start til slutt. Sentrifuga, Jettegryten og Magasuget er trolig de tøffeste attraksjonene for våghalsene der ute. Den sistnevnte byr på et nesten fritt fall – der vil du garantert kjenne suget i magen! På toppen av dette finner du en Halfpipe, en gigantisk surfebølge kalt Flow Rider, klassiske Sikk Sakk-sklier, en våt rutsjebane kalt Splash, samt en høy sklie med navnet Gaustatoppen og fire parallelle baner kalt Vassføyka. Dessuten finner du en bred elv (Sommarlandelva) en lynrask sklie kalt Supersurfern, og Trippeltrakta – en labyrint av en sklie. På toppen av alt dette har du Mot i Brøstet, som er kontinentets største berg- og dalbane med vann!

Værgaranti!

En meget hyggelig ting med Bø i Sommarland er deres spesielle værgaranti. Ingen liker regn, spesielt når man er innstilt på fest og moro i vannparken. Men, dessverre kan vi ikke kontrollere været helt enda, og fra tid til annen vil det dryppe ned fra oven mens ungene koser seg i vannet. Bø i Sommarland bryr seg dog om gjestene sine, og gir ut såkalte regnværsbånd for alle som blir overrasket av uværet. Drypper det litt, løper du bare bort til informasjonsdisken og får deg et slikt bånd. Dette vil gi deg gratis inngang på badelandet i løpet av de neste syv dagene – så det er bare å vente på at været blir bedre og komme tilbake igjen!

Sesongkortet

En annen viktig detalj med Bø i Sommarland, er deres sesongkort. Nå vil kanskje ikke så mange tilbringe hver lørdag i vannparken eller lignende, men det er her fordelen med å ha spanske eiere kommer inn. Kjøper du nemlig sesongkort på Bø i Sommarland, kan du bruke det for å også besøke Tusenfryd! Ja, du får altså to parker for prisen av én!