Atlanterhavsbadet

Vi er rimelig heldige her i Møre og Romsdal. Vi har godt vær nesten hele året, vi ser sjeldent mye snø og kan kose oss i vannet gjennom store deler av sommeren. Heroyfritidsbad.no har allerede fortalt om vårt egne badeland her på Sunnmøre – Herøy Fritidsbad er en folkekjær favoritt som samler tusenvis av besøkende hvert eneste år. Men det er ikke alt, for folk her på nordsiden av Vestlandet har alltid vært kjente for sitt smarte pengebruk. Vi sløser ikke penger, og myndighetene i området følger i befolkningens fotspor. Pengene brukes på god infrastruktur, på attraksjoner for hele familien og på det offentlige i helhet. Det er nettopp slik vi har fått på plass hele to badeland i området – Herøy Fritidsbad og Atlanterhavsbadet. Siden vi allerede har fortalt om det førstnevnte, vil vi her gå inn på det andre. Atlanterhavsbadet er nemlig et stort badeland like ved Kristiansund sentrum, rundt hjørnet fra Folkeparken på Gomalandet.

Historien bak Atlanterhavsbadet

Det store, flotte badelandet åpnet dørene sine sommeren 2005, og har siden dess vært en viktig del av bylivet i Kristiansund. Hit strømmer folk fra både fjernt og nært for å kose seg året rundt. Badelandet passer dog best for unger, og foreldrene kan slappe av helt mens smårollingene løper rundt og hoier – her finner man nemlig 11 overvåkingskameraer som følger med på alt som skjer. Total trygghet er viktig når man har et stort badeland for unger. Atlanterhavsbadet er et kult, positivt sted som holder åpent store deler av året, og mange lokale mennesker velger å ta turen hit så fort de ønsker litt moro. Her kan man gjerne holde bursdager (hver er vel morsommere for ungene enn å feire bursdagen på et badeland?), komme på gruppetrening og aerobics, eller slappe av i den finske badstuen. Man finner dessuten en utendørs varmkulp, der man kan koble av også om vinteren mens temperaturene er på sitt laveste.

Opplevelser

Atlanterhavsbadet kan kanskje ikke måle seg med Sunnmørsbadet (etter vår mening, man kanskje vi er litt partiske!), men det er fortsatt et magisk sted – spesielt for ungene. Her kan man lett tilbringe en hel dag uten å gå tom for ting å gjøre. Først og fremst må vi anbefale den store vannsklia. Denne elskes av både barn og voksne, og har blant annet blitt brukt til Norgesmesterskapet i vannsklie. Ja, det finnes en slik konkurranse her i landet, og den store sklia i Atlanterhavsbadet bruker hyppig av folk som trener til dette mesterskapet. Dessuten har man et stort bølgebasseng som ungene alltid koser seg i, samt en strømkanal der man kan flyte og slappe av. Mange skoler fra Kristiansund-området tar turen hit for å få mer kunnskap om hvordan vann og spesielt vannstrømmer fungerer. Husk at Møre og Romsdal er avhengig av rederinæringen, og mange unger vil ha havet/sjøen som en arbeidsplass i fremtiden. Dermed er det viktig at de blir kjent med vannet fra tidlig av. Man finner også et større stupeanlegg i Atlanterhavsbadet, der man kan trene på stuping og hopping. Boblebadet er et annet populært sted – spesielt for ungdommene. Man finner også et lekebasseng for de aller minste, samt en liten vannsklie for de som fortsatt er litt redde for å prøve den store. Man har også et ordentlig idrettsbasseng der de voksne kan holde seg i form, samt en kaldkulp for de vågale.

Rimelig

Det beste med Atlanterhavsbadet er kanskje prisene. Vi tror at det kan ha med presset fra Herøy Fritidsbad å gjøre – dersom man skal bruke en tohundrelapp på et badeland, er det best å komme til Herøy. Men om man vil spare litt penger samtidig som ungene har det (nesten) like gøy, er Atlanterhavsbadet er ypperlig alternativ. Her holder det nemlig med en femtilapp (hundrelapp for voksne), og man får familierabatter med på kjøpet.