Aquarama i Kristiansand

Kristiansand er en meget populær by om sommeren – folk kommer hit fra hele Norge for å nyte det varme været og bade i det deilige vannet av Skagerrak. Kristiansand er en vakker by som speiler seg i det fine været store deler av året, men det er ett sted som virkelig trekker til seg gjester fra både fjernt og nært. Vi snakker selvsagt om Aquarama, den gedigne vannparken i Kristiansand som kan by på det aller meste av fornøyelse, moro og glede. Her kommer man for å unnslippe stresset fra hverdagen, for å nyte varme sommermåneder og kose seg med familien.

Historien bak Aquarama

Det første du skal vite om Aquarama, er at det er et såkalt OPS-prosjekt. Dette er en ordning der staten og myndighetene jobber sammen med private aktører for å fullføre et prosjekt. OPS står for «Offentlig-Privat samarbeid», noe som forklarer hele konseptet. Ideen rundt Aquarama klarte å samle et budsjett (kostnadsramme) på 1 milliard kroner, men den totale kostnaden ble på «kun» 700 millioner kroner. Dette er mer enn tre ganger mer enn Tusenfryd, faktisk! Her må man dog huske på at det er mye vanskeligere å bygge en vannpark enn en fornøyelsespark – spesielt når det er snakk om en vannpark på størrelse med Aquarama. Over førti tusen kvadratmeter med bassenger, sklier, spa, garderober og annen underholdning har blitt oppført, i tillegg til at selve strandkanten og området utenfor vannparken har fått en solid ansiktsløfting. Aquarama er en innendørs vannpark, men enkelte av bassengene befinner seg utendørs. Et steinkast fra disse bassengene finner man en nydelig sandstrand med barer og restauranter ved vannkanten – altså er dette virkelig stedet å være om sommeren!

Attraksjoner

Først og fremst må vi si at selve bygningen ser helt fantastisk ut, både på utsiden og på innsiden. Et nesten futuristisk bygg med nydelig, strømlinjeformet design og vakre kontraster gjør dette til et nytt symbol for Kristiansand. Aquarama er delt opp i flere soner, og passer derfor for alle aldersgrupper. Så lenge du kommer hit for å ha det moro, vil du skaffe deg en rekke uforglemmelige minner! Nesten en tredjedel av de besøkende kommer faktisk hit hvert eneste år siden 2013! Sammen med selve vannparken har man dessuten bygd et eget hotell med over 200 rom, altså kan man enkelt tilbringe flere dager i området og gjøre sommeren helt fabelaktig. Selve badelandet byr på en rekke kule attraksjoner – deriblant to lange rutsjebaner, et stort bølgebasseng, en strømkanal, barnesklie, plaskebasseng, flere boblebad, en surfebølge et morsomt klatrebasseng (favoritten blant de minste) og et utebasseng. Legg forresten merke til at vannet i bassengene alltid holder en temperatur på over 30 grader (opptil 38!), altså vil man straks føle seg som at man er i Syden! Det finnes også et stort idrettsbasseng med stupetårn, der de voksne kan holde seg i form eller gjøre seg klar til konkurranser.

SPA-senteret og annet

Aquarama er et gigantisk senter som befinner seg rett ved Kristiansand sentrum, på den velkjente Bystranden. Badelandet tiltrekker seg mest oppmerksomhet, selvfølgelig, men det er viktig å merke at Aquarama har noe for alle og enhver. Vi anbefaler SPA-avdelingen på det sterkeste, med en rekke ulike behandlinger og badstuer man bare må få med seg. Her finner du en tradisjonell, orientalsk hamam (tyrkisk badstue), fire ulike saunaer med forskjellig temperatur og fuktighet, et moderne liggebasseng og en såkalt Aqualounge der man kan slappe helt av, samt en opplevelsesdusj, kaldkulper, fotbad og massasjerom der musklene dine virkelig får opplevelsen de har drømt om. På toppen av dette har man et eget kondisjonsområde og et gym, der man finner en sykkelsal, løpesal, frivekter, sirkeltrening og en rekke apparater som vil passe alle treningsfrelste nordmenn. På utsiden av bygningen finner man den vakre Bystranden og flere restauranter, i tillegg til et skateanlegg, en stor lekepark, sandvolleyballbaner, og en vakker, moderne park der ungdommen elsker å kose seg.