Nordlysbadet

Litt om Alta

Det er helt utrolig å reise rundt i Norge – selv om hele landet ligger i én og samme tidssone, strekker vi oss nesten to tusen kilometer fra sør til nord. Tar man hele turen fra Kristiansand og opp til Nord-Norge, vil man få med seg storslått, unik natur som ofte er å finne på bilder og i dokumentarfilmer verden rundt. Alle har hørt om naturen i Norge, men de færreste har sett hvor forskjellig den kan være. Når man passerer Nordland fylke og støter på Finnmark, vil man se fantastiske vidder som i tusen år har vært hjemmet til samene. Det sies at navnet «Alta» stammer fra samisk og betyr «offerplass». Hva foregikk her før i tiden, mon tro? Nå om dagen bor over tyve tusen mennesker i Alta, og altaværingene er skikkelig gode mennesker som ønsker turister velkommen med åpne armer. Finnmarksløpet har satt Alta på verdenskartet, men folk kommer hit som oftest av en annen grunn – nordlyset. Alta kalles faktisk for Nordlysbyen, visste du det? Like utenfor Alta finner du dessuten Nord-Europas største canyon, nemlig Sautso. Sjekk bildene på nettet! På toppen av det hele finnes ytterligere en grunn til å ta turen hit – nemlig for å bade i Skandinavias nordligste badeland!

Nordlysbadet – så langt nord du kommer

Midt i sentrum av Alta finner du det flotte, nye Nordlysbadet – Norges nordligste badeland. Badet ligger et steinkast fra hovedplassen i sentrum, kun en rask spasertur langs gågaten. For deg som kommer hit med bil, er dette trolig det enkleste badelandet å finne frem til. Ta av mot «Sentrum» fra E6, så ender du opp like ved Nordlysbadet. Blir det lettere? Med over fem tusen kvadratmeter areal er Nordlysbadet rimelig stort, og du finner en rekke kule ting å finne på innen de fire veggene. Alta ligger jo veldig langt nord og temperaturene på vinteren kan dyppe helt ned til minus 30 grader, derfor er det deilig å vite at de tykke veggene holder kulden utenfor Nordlysbadet. Lyst på den tropiske følelsen etter en lang kjøretur nordover? Stikk innom og kos deg i det varme vannet!

Attraksjoner

Nordlysbadet har en rekke attraksjoner for både store og små. Det ble virkelig ikke spart på penger når man bygde denne flotte hallen. Altaværinger kan nemlig ikke svømme i det kalde havet i Nord-Norge, akkurat som bodøværingene – derfor har disse nordligste nordmennene fått sine egne innendørs vannparker, henholdsvis Nordlysbadet og Nordlandsbadet. Den flotte hallen i Alta sentrum byr på et stort konkurransebasseng der folk kan holde seg i form eller delta i diverse mesterskap, samt et opplæringsbasseng der skolebarn tar svømmemerkene. Du finner også en liten grotte med en såkalt vanngardin, en stor rutsjebane på nesten femti meter, en stor klatrevegg som maner ungene opp til å blande klatring og svømming, samt en strømningskanal der man får kjempe mot strømmen. På toppen av dette finner man boblebad, et plaskebasseng, et aktivitetsbasseng, flere badstuer og en velværeavdeling der man virkelig kan koble av.

Butikk og kafe på stedet

For at folk skal kunne kose seg på Nordlysbadet en hel dag uten å måtte planlegge middag eller trening et annet sted, finner man alt man trenger på ett og samme sted. Inne i badelandet finner man to kafeer med god mat og drikke – altså kan man gjerne ta seg en matbit mens ungene leker, eller spise iskrem for å virkelig vekke Syden-følelsen. Her finner man også et eget treningssenter, og en butikk der du kan kjøpe alt tilbehør du måtte trenge (har du glemt badebuksa?). Legg dog merke til at kafeen inne ved svømmebassenget (som du kan besøke i den nye badebuksa di) kun er åpen i helger og på helligdager.