Nordlandsbadet

Litt om Bodø

Bodø er en idyllisk, liten by med rundt femti tusen innbyggere i Nordland fylke. Der oppe i nord er livet litt annerledes enn ellers i landet. Noen mener at det er det kalde været som gjør folk så varme på innsiden. Nordlendinger er veldig åpne, livsglade mennesker som alltid ønsker reisende velkommen. Bodø er selve midtpunktet i Nordland fylke, og mange starter sitt eventyrlige besøk på Lofoten nettopp her. Bodø er et lite stykke Nord-Norge, pakket inn i en liten, koselig by med historiske strøk og en rekke attraksjoner i området rundt. Blant annet finner du den verdenskjente Saltstraumen et snaut kvarters kjøring fra Bodø – dette sundet får rundt to hundre tusen besøkende årlig og regnes til å være blant verdens sterkeste tidevannsstrømmer. Vanligvis flyter vannet i en fart av 25-30 kilometer i timen, altså er det ekstremt farlig å svømme i nærheten av Saltstraumen. I stedet er det bare å finne veien til Nordlandsbadet, der man kan kose seg i varmt vann hele året – og det i helt trygge omgivelser!

Bodø Spektrum

For å utvikle sport og fritidstilbudet i Norge, bestemte man seg for å bygge storslåtte idrettshaller rundt omkring i landet – dette skjedde på 80-tallet, når oljepengene begynte å øse inn. Det er på denne tiden at Nordland fylke fikk ideen om å bygge Bodø Spektrum, et stort anlegg der aktive mennesker kunne utvikle seg i alle retninger samtidig. Nordlandshallen, som stedet oftest kalles, åpnet dørene i 1991 og har siden dess vært en urokkelig, sentral del av idretten i Bodø. Her finner man både et badeland, en fotballstadion og en idrettshall der friidrett og annen type sport praktiseres. Det er forresten her Bodø/Glimt spiller sine hjemmekamper. Den nye hallen gjorde undere for fotballen, og Bodø-laget rykket opp fra andredivisjon til førstedivisjon, og deretter rett til Tippeligaen der de tok seriesølvet. På tre år gikk laget altså fra å være et middelmådig andredivisjonslag til å bli blant de beste i landet – mye av takken skal Nordlandshallen ha!

Nordlandsbadet

En stor sekk med penger ble lagt på bordet når Nordlandshallen skulle bygges, og det ble lagt ekstra mye fokus på bodøværingenes egne badeland. Husk at Bodø er blant de nordligste storbyene i Norge – dermed er det praktisk talt umulig å bade utendørs, selv når temperaturene er på sitt høyeste om sommeren. For å gi innbyggerne muligheten til å kose seg i varmt vann året rundt, sparte man ikke en krone på utbyggingen av Nordlandsbadet. Her finner du alt du kan tenke deg av svømmetilbud, og litt til. De voksne kan nyte det spesielle mosjonsbassenget, terapibassenget eller idrettsbassenget. Her kan man nyte aerobics i vannet – ekstremt god trening for både ungdommer, voksne mennesker og pensjonister. Man kan også ordne trening i bassenget med egen fysioterapeut dersom man trenger litt ekstra hjelp. Ungene stortrives i Nordlandsbadet på grunn av de morsomme rutsjebanene, skliene, stupebrettene og strømkanalen som tilbys. Her finner du dessuten både inne- og utebasseng, samt et bølgebasseng og et lite barnebasseng for de aller minste. Hva sier du til et badeparty? Inne i badelandet finner man dessuten både mat og drikke, og takket være den moderne datachipen i armbåndet slipper man å ta med seg penger inn i hallen.

Bodøhallen

Mellom Nordlandshallen og badelandet finner man Bodøhallen, en gigantisk hall der store arrangement og konserter finner sted – når Bodø Håndballklubb ikke spiller sine hjemmekamper. Blant annet har semifinaler til Melodi Grand Prix blitt avholdt her, og en rekke kjendiser har vært innom for å holde konsert. Bodøhallen er større enn de fleste idrettshaller her i landet, og samler titusener av bodøværinger til store begivenheter gjennom hele året.