Om HERØY FRITIDSBAD

Litt om Herøy

Det første du skal vite om Herøy, er at vår lille kommune ligger på en rekke øyer. Ingen fastland, altså – bare øyer, spredd ut over et område på over ett hundre kvadratkilometer. Med en befolkning på under ti tusen mennesker er dette et idyllisk, lite sted der de aller fleste snakker nynorsk. Dermed får alle som kommer hit en liten smak av det «ekte Norge», et Norge uten stor innflytelse fra Danmark. Et Norge som har levd i fred og harmoni med omgivelsene siden tidenes begynnelse. Her har folk fisket i alle år og maritim næring er derfor hovedindustrien per dags dato. Vi ser ikke mange turister her i Herøy, og dette er både positivt og negativt. Vi kan ha kommunen for oss selv og leve slik vi alltid har levd, men det er jo ganske moro å vise frem våre flotte turistmål også! Heldigvis stopper Hurtigruten innom med jevne mellomrom – det bortpå Torvik havn. Det mest populær stedet å besøke, både blant lokalbefolkningen og folk utenfra, er Runde. Runde er en liten øy som ligger nydelig til, med fantastiske utsikter og en typisk Sunnmøre-natur. Rundebrua er i seg selv en fantastisk attraksjon, men så har man Runde fyr og området rundt på toppen av det hele.

Litt om Sunnmøre

Sunnmøre er et rimelig stort distrikt i Møre og Romsdal, med Ålesund som den viktigste (og største) byen. Ålesund befinner seg midt i mellom Trondheim og Bergen, og fungerer som en viktig havn og knutepunkt for logistikken i Vest-Norge. Jugendstilen som preger byen tiltrekker seg en rekke turister året rundt, og området rundt er på UNESCOS liste over verdensarv. Om du aldri har vært her, skal du vite at hele Sunnmøre er vanvittig vakkert – spesielt Sunnmørsalpene og Geirangerfjorden. En rekke kjente mennesker kommer herfra, kanskje er det den friske luften som hjelper? Sylvi Listhaug, Jan Åge Fjørtoft, Åge Hareide, John Arne Riise, Totto Osvold, Joachim Rønneberg – du har garantert hørt om flere av dem fra før.

Herøy Fritidsbad

Nå skal det være sagt at man kan svømme i havet utenfor Herøy nesten hele året, dersom man har høy terskel for kulde. Den varme Golfstrømmen skyller inn langs Vestkysten og varmer vannet utenfor Sunnmøre – hvis du trives i vanntemperaturer på rundt 12-15 grader, kan du svømme her praktisk talt året rundt. Er du litt mer kresen til temperaturen, har du derimot Herøy Fritidsbad som ønsker alle velkommen året rundt. Herøy Fritidsbad var opprinnelig et eldre badeland med oppvarmede basseng som ga lokalbefolkningen muligheten til å kose seg i varme omgivelser når som helst. Ungene kom hit for å ta svømmemerket, mens voksne holdt seg i form her hele året.  Etter hvert ble Herøy Fritidsbad dog utdatert, og man bestemte seg for å bygge et nytt badeland i Fosnavåg, det største tettsted ved Herøy. Etter mye frem og tilbake ble Herøy Fritidsbad bygget ut, og er nå et flott samlingssted for både barn, ungdommer og voksne.

Sunnmørsbadet

Nå om dagen finner man både et stort basseng, en stupeavdeling, to bølgebasseng, et varmtvannsbasseng og en splitter ny garderobe på Herøy Fritidsbad. Hele stedet har dessuten fått en omstrukturering, blitt oppusset og fått et nytt navn. Nå heter stedet «Sunnmørsbadet», og byr på moro for alle aldersgrupper. Nå finner du både et konkurransebasseng på 25 meter her, i tillegg til to såkalte velværebassenger der temperaturen i luften alltid er 32 grader, og den avslappende stemningen i rommet maner opp til en total avkobling. Sunnmørsbadet har dessuten seks ulike fontener som skyter vann opp i luften – småbarna elsker disse. Syv boblebad, en liten lagune, ni forskjellige sklier og et dusin ulike badstuer gjør Sunnmørsbadet til et must for alle som bor i området. De aller fleste mennesker på Herøy har vært innom, og du er hjertelig velkommen på besøk dersom du er i området!